Boxspring test

Een boxspring testen lijkt misschien een eenvoudige zaak. Een mooi bed uitkiezen, even liggen, en kijken hoe dat bevalt. Maar er komt meer bij kijken. Een auto koop je immers ook niet alleen op basis van hoe de stoel zit, of de kleur van de lak. Test

Voor de boxspring test

Voordat je naar een winkel gaat om boxsprings te testen, is het belangrijk dat je in ieder geval al een globaal idee hebt van hoeveel je uit wil geven. Wil je een bed uit de aller-goedkoopste categorie, of mag het ook wat duurder zijn?
Oriėnteer je daarnaast voor het testen al op wat voor accessoires je bed moet hebben, en kijk alvast rond in online winkels, om te zien welke bedden passen bij jouw wensen.

De boxspring test

Als het eenmaal tijd is om in de winkel proef te gaan liggen, is het belangrijk de juiste voorwaarden voor testen te scheppen. Zorg dat je goed uitgerust bent, want als je moe bent ligt alles lekker, en kun je geen objectief oordeel vellen. Trek daarnaast ook comfortabele kleding aan, want dit doe je normaal gesproken ook als je op bed ligt. Als het bed door jou en een partner gebruikt gaat worden, ga dan als het even kan altijd samen testen.

Tijdens het testen van een boxspring zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten:

– Hoe gemakkelijk gaat het in- en uitstappen? Ook al is een bed hoog, dit moet gemakkelijk gaan. Anders kun je last van je rug krijgen.
– Neem iemand mee en laat die persoon naar je rug kijken terwijl je ligt. Deze moet een rechte houding hebben.

Daarnaast is de algehele ervaring van het liggen belangrijk. Neem goed de tijd, draai je een paar keer om en neem de houdingen aan waarin je normaal gesproken ook slaapt. Je kunt gerust de verkoper vragen je een kwartier alleen te laten, zodat je de boxspring uitgebreid kunt testen.

Laat je wel goed informeren door de verkoper over alle eigenschappen en functionaliteiten van het bed. Maar vaar niet blind op zijn verkooppraatje. Het verstandigste is om na het testen niet gelijk een boxspring te kopen, maar er (in je oude bed) nog een nachtje over te slapen.

Een laatste boxspring test is het lezen van onafhankelijke recensies van het bed dat je voor ogen hebt. Deze kun je bijvoorbeeld vinden in ons boxsprings overzicht