Boxspring kiezen: wat zijn belangrijke aandachtspunten?

De juiste boxspring kiezenWelke mogelijkheden zijn er bij het kiezen van een nieuwe boxspring en op welke zaken moet u letten?

Dit artikel tezamen met de Boxspring Keuzeproces hulp bieden een concreet houvast bij het kiezen van een nieuwe boxspring.

We denken er niet altijd bij na, maar de maximale levensduur van een gemiddeld bed en boxspring is ongeveer 8 tot 10 jaar. Het zou dus kunnen dat u op een gegeven moment merkt dat uw bed en/of matras niet meer zo comfortabel slaapt als het ooit deed. Daarnaast kunnen andere factoren zoals verandering in uw lichaamsgewicht effect hebben op de geschiktheid van uw huidige bed. Tijd om een nieuwe boxspring te kiezen!

Vaak wordt gedacht dat het kiezen van een nieuwe matras voldoende is om de goede nachtrust weer te herstellen en de gewenste comfort terug te krijgen. Besef echter dat een boxspring en matras zo is ontworpen om samen te werken. De combinatie van boxspring en matras zorgt er voor dat het gewenste comfortniveau wordt bereikt. Dit is belangrijk om te weten bij het kiezen van een nieuwe boxspring.

Een boxspring zorgt er bijvoorbeeld voor dat het bed een optimale hoogte heeft en neemt een deel van het lichaamsgewicht voor de rekening zodat niet de gehele belasting op het matras komt te liggen. De boxspring zorgt voor een gelijkmatige en solide basis voor het matras. De basis van de meeste boxsprings bestaat uit hout of staal. Deze materialen hebben ieder hun specifieke eigenschappen.

Waarom zien we grote prijsverschillen tussen boxsprings?

Het kan verleidelijk zijn om te gaan voor de goedkope optie. Zo zijn er al boxsprings verkrijgbaar vanaf een paar honderd euro. Let echter goed op bij het kiezen van een boxspring. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat een goedkope boxspring combinatie slechts een beperkt gewicht kan dragen. We zien niet altijd in productbeschrijvingen vermeld staan wat het maximale draaggewicht van een boxspring is. Wilt u hier duidelijkheid over, vraag het dan altijd na bij een verkoper of support-afdeling van de webshop in kwestie.

Over het algemeen zijn duurdere boxsprings van een betere kwaliteit, maar in sommige gevallen betaal je ook gewoon extra voor een merknaam of extra specificaties. Een elektrische boxspring zal daarom over het algemeen duurder zijn dan een standaard boxspring.

Boxspring kopen inclusief matras?

Wanneer u een boxspring wilt kiezen inclusief matras, ga dan altijd na wat voor soort matras er meegeleverd wordt. Een setprijs kan vaak voordelig zijn, maar het is uiteraard wel belangrijk dat de matras en de boxspring combinatie goed compatibel met elkaar zijn. Wanneer u meer informatie wil over bepaalde onderdelen waar een boxspring uit kan bestaan of begrippen die u onduidelijk zijn, neem dan een kijkje in de begrippenlijst.

Oriënteren op de boxspring keuze

Een goede eerste insteek bij het oriënteren op een nieuwe boxspring is om voor uzelf te bepalen welk budget u wil reserveren voor de aanschaf. Door op basis van budget een eerste selectie te maken kunt u gerichter zoeken naar het ideale bed. Wanneer u online een boxspring wil kopen kan een selectiecriterium ook liggen op het gebied van de aanbieder. Zowel voor het filteren op prijs als op aanbieder hebben we voor u de nodige opties op deze website beschikbaar.

Een boxspring is een investering

Zie het kiezen van een boxspring als een investering. We brengen een groot deel van ons leven door in bed en een goede nachtrust is veel waard. Veel fysieke klachten kunnen verminderd of zelfs voorkomen worden door de aanschaf van een goede boxspring en matras.