Soorten boxspringbedden

Wanneer we het over boxsprings hebben, is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten van dit bed die op de markt zijn. Als je naar de details gaat kijken, dan zijn er wel duizenden verschillende bedden te vinden, maar deze zijn grotendeels onder te brengen in drie hoofdcategorieën. Vlakke boxsprings, elektrische boxsprings en Scandinavische boxsprings.

Lees verder om meer te weten te komen over de verschillen en overeenkomsten tussen deze drie soorten bedden.

Vlakke boxpsprings

Als wordt gesproken over de standaard uitvoering van een boxspring, dan wordt ook wel de naam vlakke boxspring gebruikt. Dit bed is opgebouwd uit een frame en bodem, met daar bovenop een matras. Aan de binnenkant vind je het vertrouwde systeem van binnenvering en open ruimte, die samen zorgen voor comfort en duurzaamheid.

Elektrische boxsprings

Een elektrische boxspring heeft alles wat een reguliere boxspring ook heeft, alleen zijn er wat extra’s aan toegevoegd. Dit bed is namelijk in hoogte verstelbaar op verschillende punten. Zo kun je het hoofdeind omhoog stellen om tv te kijken of een boek te lezen, of je zet het voeteneind omhoog, zodat je lekker met je benen in de lucht kunt relaxen. Bij elektrische boxsprings wordt vaak gebruik gemaakt van een splittopper oplegmatras.

Scandinavische boxsprings

Een Scandinavische boxspring komt grotendeels overeen met de vlakke boxspring, maar hier is behalve het onderstel ook een stoflaag om het matras heen aangebracht. Dit zorgt voor een betere bescherming en een luxere uitstraling. Een groot aantal van de boxsprings op onze site behoren tot deze categorie.

Boxsprings kunnen ook tot meerdere categorieën behoren. Bijvoorbeeld in de vorm van de veel voorkomende elektrische, Scandinavische boxspring. Als je voorbeelden van deze verschillende boxsprings wil bekijken, check dan ons Boxspring overzicht. Je kunt er van ieder type meerdere topbedden vinden.