Boxspring montage

Of je ze nu in de winkel koopt of online bestelt : boxsprings worden vaak thuisbezorgd. Soms is ook de montage inbegrepen, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig is dit vrij eenvoudig zelf te doen. Een boxspring monteren kan zelfs iemand met twee linkerhanden!

Boxspring montage in drie simpele stappen

Veruit de meeste boxsprings zijn in drie simpele stappen te monteren. Dit zijn ze, op volgorde waarin ze dienen te worden uitgevoerd.

  • Leg de boxspring ondersteboven op de grond, en schroef de poten in de gaten aan de onderkant. Zorg ervoor dat het matras op een schone ondergrond ligt, zodat je er geen vlekken op krijgt. Schroef de poten ook niet te diep vast, want dit kan de stof beschadigen.
  • Draai de boxspring om, en schuif het hoofdbord met behulp van de inschuifstukken vast op de boxspring. Meestal zijn de inschuifstukken zowel op het hoofdbord als op de boxspring al voor levering gemonteerd.
  • Zet de boxspring op de gewenste plek, en plaats vervolgens de matrassen en toppers in de juiste volgorde bovenop. Je boxspring is nu volledig gemonteerd en gebruiksklaar!

Zoals je ziet, kost een boxspring monteren meestal slechts een paar minuten. Er komt geen boren of schroeven aan te pas.

Elektrische boxspring montage

Bij het monteren van een elektrische boxspring komt meer kijken. Hier dienen vaak de metalen frames en matrasstoppers zelf te worden bevestigd, en moet er onder het matras een motor worden aangebracht. De volgorde waarin en de manier waarop je dit moet doen, lopen uiteen van model tot model. Voor een goede werking van het bed is belangrijk dat alles op de juiste plaats wordt aangebracht, dus bekijk bij de montage van elektrische boxsprings altijd goed de handleiding.

Lees altijd de handleiding!

Het is sowieso een goed idee om altijd de handleiding te lezen, ook bij het monteren van een normale boxspring. De instructies op deze pagina zijn van algemene aard, en het is altijd mogelijk dat de montage van jouw boxspring hiervan afwijkt.