Elektrische boxspring

Wie ooit een elektrische boxspring heeft gehad, zal bij het kopen van een nieuwe boxspring-combinatie bijna zeker opnieuw voor een elektrische variant gaan. Zij hebben namelijk het extra comfort ervaren dat dit nagenoeg ultieme bed te bieden heeft.

Voordelen van een elektrische boxspring

Bij het samenstellen van je boxspring zijn er een hoop keuzes te maken. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaald type matras en voor de kleur van de bekleding, maar de voordelen van een elektrische boxspring zijn voor iedereen een verrijking.

Met een elektrische boxspring kun je meestal zowel het hoofd- als het voetengedeelte van de boxspring verstellen. Zo kun je meerdere zit- en ligstanden creëren. Op deze manier kun je bijvoorbeeld meer steun aan de nek en rug geven tijdens het lezen of tv kijken.
Ook biedt een elektrische boxspring uitkomst voor mensen die om medische redenenen een specifieke slaaphouding aan moeten nemen.

Een elektrische boxspring is doorgaans duurder dan een gewone “vlakke” boxspring-combinatie, maar je krijgt er een hoop extra comfort en gebruiksmogelijkheden voor terug.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische boxspring?

Een eerste punt om op te letten bij het kopen van een elektrische boxpring is welke afstandsbediening erbij wordt geleverd. De meest voorkomende zijn de bedrade afstandsbediening (geen batterijkosten, raakt nooit kwijt), de infrarood afstandsbediening en de radiografische afstandsbediening (hoef je niet gericht te mikken).

Garantie op de motoren is ook belangrijk. Het gaat om een elektrisch apparaat, en je wilt er gerust van zijn dat reparaties aan mankementen de eerste jaren niet voor je eigen rekening zijn. Online winkels vermelden bij iedere elektrische boxspring als het goed is wat de garantie is.

Kies als het even kan voor een splittopper afdekmatras. In tegenstelling tot een gewone topper, is dit matras aan het hoofdeinde gespleten in twee delen. Hierdoor kun je de twee zijdes van het bed apart in hoogte verstellen, met behoud van het comfort. Een splittopper die ook aan het voeteinende een split heeft wordt een H-topper genoemd.

Ten slotte is het fijn als de elektrische boxspring een knieknik heeft, want hiermee kun je een ideale zithouding creëren.

Een elektrische boxspring kopen

Interesse in het kopen van een elektrische boxspring? Wij hebben op deze website een overzichtspagina ingericht, waarin alleen maar elektrische boxsprings zijn opgenomen. Hier kun je tevens recensies lezen van mensen die het bed al in bezit hebben. Kortom een ideaal startpunt bij de zoektocht naar een geschikte elektrische boxspring.

Bekijk voor de goedkoopste elektrische boxsprings ook eens ons overzicht van actuele boxspring-aanbiedingen.